Franta o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European

0
3978

Franta si-a declarat sustinerea pentru candidatura Romaniei, mai precis pentru Laura Codruta Kovesi la sefia viitorului Parchet European. Acest lucru a fost confirmat marti, in timpul unei conferinte de presa ce a avut loc la Parlamentul European de la Strasbourg de catre Dacian Ciolos, eurodeputat roman. Informatie confirmata si de catre o sursa apropiata presdintelui Emmanuel Macron care a mai precizat ca isi retrage sustinerea pentru candidatul francez Jean-François Bonhert. Acesta din urma se pare ca va fi numit la sefia Parchetului financiar francez.

Parisul o va sustine deci pe Laura Codruta Kovesi in candidatura sa pentru sefia Parchetului European, o noua instanta care va deveni operationala incepand cu anul 2020. conform anturajului presedintelui francez, sustinerea candidaturii romane are drept principal obiectiv asigurarea unui echilibru geografic de posturi si sa marcheze angajamentul Frantei pentru statul de drept.

Aceasta decizie a Frantei de a o sustine pe Laura Codruta Kovesi vine dupa ce Emmanuel Macron a avut castig de cauza luna trecuta in cadrul negocierilor cu Germania si alte state membre UE in ceea ce priveste alocarea functiilor de conducere in cadrul UE precum si in ceea ce priveste desemnarea Christinei Lagarde, din Franta, pentru postul de presedinte al Bancii Central Europene.

Un oficial francez a mai declarat faptul ca decizia de a o sustine pe Laura Codruta Kovesi vine cu scopul de a asigura un echilibru geografic mai bun al functiilor de conducere al UE, dat fiind faptul ca nu exista vreun post alocat Europei de Est. Aceasta decizie va permite si constituirea rapida a Parchetului European pe care Franta l-a sustinut mereu intr-un mod activ.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here