Cum sunt afectate zodiile de solstițiul de iarnă

0
7402

Solstițiul de iarnă are loc pe 21 decembrie 2017. Această dată marchează, de fapt, începutul iernii din punct de vedere astronomic. Pe 21 decembrie, vom avea cea mai scurtă zi din an.

Iată cum sunt afectate zodiile de acest fenomen:

Berbecii și Taurii vor fi înconjurați de niște unde energetice speciale. Vor fi foarte spirituali în această perioadă și vor face tot posibilul să se detașeze de problemele din trecut.

Acești nativi încep iarna astronomică cu mai multă încredere în propriile lor forțe și vor reuși să își stabilească priorități interesante.

Gemenii și Racii vor fi cumva la polul opus. Gemenii vor fi foarte joviali, în apele lor, pe când Racii vor fi ceva mai timorați, mai sensibili, mai izolați de restul lumii.

Leii și Fecioarele au parte de o serie de surprize în această perioadă. Leii vor face pace cu trecutul, în timp ce Fecioarele vor încerca să îl înțeleagă prin noi și noi metode.

Fecioarele devin mai puternice în această perioadă și vor reuși să definitiveze o serie de planuri, de dorințe pe care vor să le îndeplinească în anul 2018.

Balanțele și Scorpionii trebuie să învețe că dragostea adevărată nu apare din senin. De altfel, Balanțele au toate șansele să se îndrăgostească începând cu data de 21 decembrie.

Scorpionii devin mai ponderați, după ce au observat că temperamentul lor nu ajută întotdeauna colectivul din care fac parte. Uneori e bine să aibă grijă la tonul și comportamentul lor.

Săgetătorii și Capricornii au parte de o perioadă ceva mai complicată, în sensul că vor fi nevoiți să muncească foarte mult, chiar dacă mai e puțin timp până la sărbătorile de iarnă.

Săgetătorii se vor confrunta și cu tot felul de probleme de familie, iar Capricornii vor avea parte de câștiguri financiare dacă vor ști cum să abordeze dificultățile la locul de muncă.

Vărsătorii și Peștii sunt alți nativi care trebuie să aibă grijă mai mult ca niciodată de sufletul lor. Vor fi extrem de versatili în comportament.

Peștii riscă să între într-un con de tristețe, însă dacă îi va păstra aproape pe cei dragi, vor uita de toate problemele, indiferent de natura lor.

Ce tradiții și superstiții avem la Solstițiul de iarnă

In cultura romaneasca exista o serie de traditii si superstitii la solstitiul de iarna. Multe dintre obiceiurile care se respecta pe 21 decembrie sunt aducatoare de sanatate si noroc.

Incepand cu 21 decembrie, de la ora 21 si 44 de minute, noaptea va incepe sa descreasca, iar ziua va deveni tot mai lunga. Din 22 decembrie ziua se mareste, iar in legatura cu acest eveniment se respecta mai multe traditii.

Din punct de vedere astronomic, fenomenul este explicat in felul urmator. Axa Pamantului se inclina fata de planul orbitei cu aproximativ 66 de grade. Inclinarea fata de Ecuator va fi, astfel, de 23 de grade.

Atunci cand au loc solstitiile, se spune ca lupii ies si striga la luna. Activitatea lunii atinge nivelul maxim, iar Soarele straluceste la capacitatea minima. Luna are o influenta deosebita asupra noastra. Se spune ca in noaptea solstitiului ne vin cele mai bune iei, iar gandurile noastre bune se materializeaza in perioada imediat urmatoare.

Stramosii nostri se urcau pe munte cu tortele aprinse in noaptea de 21 sau 22 decembrie ca sa intampine rasaritul soarelui. Petrecerile tinut in jurul focului, jocul creat la focurile de tabara aveau rolul de a scoate spiritele rele din oameni sau din locuinta. E bine sa aprinzi o lumanare in seara de 21 sau sa faci un mic foc in curte ori in fata blocului. Acest foc este unul de purificare.

In vechime, oamenii imparteau frunze de laur si smochine, iar in trecutul apropiat, turta dulce a devenit produsul care ii bucura pe copii. Se spune ca e bine sa dai de pomana in aceasta zi, sa faci cadouri copiilor si batranilor nevoiasi. Cei care fac asta vor avea sarbatori lipsite de griji.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here