Iata de ce copiii nu ar trebui sa consume bauturi energizante

0
3621

Bauturile energizante epuizeaza copiii, nu ii hidrateaza in mod corect si le afecteaza sistemul nervos si cardiovascular. Si, in plus, nu ofera decat o stimulare temporara.
Consumul de bauturi energizante a crescut in mod ingrijorator in randul copiilor. Aceste produse nu sunt sanatoase pentru nimeni, insa, in cazul minorilor consecintele sunt si mai grave. Din nefericire, se estimeaza ca aproximativ jumatate din consumatorii de energizante au sub 18 ani.

Substantele prezente in bauturile energizante pot deteriora starea de sanatate a adolescentilor si copiilor. Drept urmare, din punct de vedere medical, minorii nu ar trebui sa consume niciodata acest tip de produse.

Efecte asupra sanatatii

Bauturile energizante au efecte negative asupra sistemului nervos si sistemului cardiovascular. Consecintele imediate sunt alterarea obiceiurilor de somn si, in mod paradoxal, cresterea senzatiei de oboseala. Taurina a fost asociata cu o crestere a functiei cardiace si cu agitatia. Pe de alta parte, nivelul ridicat de zahar sporesc rezistenta la insulina.

De ce copiii nu ar trebui sa consume bauturi energizante

Copiii si adolescentii sunt in crestere, in plina dezvoltare. Efectele bauturilor energizante pot fi drept urmare extrem de grave. In general, aceasta categorie de varsta prezinta un risc mai ridicat de a suferi de efecte nedorite legate de consumul acestor produse precum si consecinte pe termen lung.

Efecte nedorite imediate. La copii si la adolescenti, efectele nedorite legate de consumul de bauturi energizante sunt mai frecvente. Acestea cuprind dureri de cap, palpitatii, greturi, varsaturi, diaree, tulburari de somn si convulsii.

Probleme de comportament. Copiii care consuma bauturi energizante au tendinta de a fi hiperactivi si sa adopte comportamente riscante. Pot dezvolta comportamente autodestructive. In plus, au tendinta sa manance foarte prost. Performantele scolare si competentele sociale sunt inferioare mediei. In plus, mai tarziu risca sa consume alcool si substante psihoactive.

Sursa: https://amelioretasante.com/voici-pourquoi-les-enfants-ne-devraient-pas-consommer-de-boissons-energisantes/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here