Educatia este foarte importanta!

0
3825
pexels-margaret-weir-620530

Importanta educatiei timpurii nu poate fi exagerata. De ce este atat de importanta educatia timpurie pentru micutii nostri? O mare parte a dezvoltarii critice a creierului la copii are loc chiar inainte de a incepe gradinita. Afecteaza totul, de la performanta scolara pana la abilitatile sociale pe tot parcursul vietii.

Parintii care sunt sceptici in privinta inscrierii copiilor lor intr-un program prescolar nu ar trebui sa ezite. Programele de dezvoltare timpurie sunt o investitie in viitorul copilului, nu un cost. Exista multe optiuni de ingrijire a copiilor de inalta calitate si la preturi accesibile, care ar putea fi o potrivire excelenta pentru familia ta. Educatia timpurie este perioada de la care se naste un copil si pana la inceperea gradinitei.

Aceasta perioada a vietii inseamna mult mai mult decat invatarea abilitatilor necesare si pregatirea pentru educatia lor. In programele prescolare, copiii invata cum sa interactioneze cu colegii, profesorii si parintii lor. De asemenea, incep sa descopere interese pe care le pastreaza toata viata.

Alegerea programului prescolar potrivit pentru copilul vostru depinde de nevoile si locatia familiei. Dar, exista lucruri cheie pe care doriti sa le cautati in programul de educatie timpurie al copilului vostru. In primul rand, vreti sa cautati profesori de calitate, accesibili.

Programele care ofera oportunitati de a invata arta, muzica, STEM si de a ramane activi sunt toate semne pozitive ale unei scoli excelente. Copiii care participa la programele de educatie timpurie au abilitati sociale imbunatatite. Intr-un cadru prescolar, copiii invata abilitati cruciale cum ar fi ascultarea, impartasirea si cooperarea cu ceilalti.

In gradinita, profesorii prescolarilor vor folosi cantece, jocuri, povesti si multe altele pentru a-i invata pe copii cum sa interactioneze. Jocul este o componenta critica a invatarii abilitatilor sociale necesare pentru a-i educa pe cei mici.

Iata cateva abilitati sociale specifice pe care copilul vostru le va invata intr-un program de educatie timpurie.

Copiii vor invata sa-si exprime emotiile, cum ar fi fericirea, tristetea si furia. Ei vor lucra, de asemenea, la cum sa faca fata sentimentelor lor.

Intr-un cadru de grup, copiii isi pot dezvolta la abilitatile de ascultare. Cu numerosi copii si doar cativa profesori, ei vor invata in mod firesc sa coopereze si isi astepte randul. Timpul in gradinita este, de asemenea, un timp structurat excelent pentru ascultare si socializare.

Cand copiii participa la programe de educatie timpurie, ei invata sa coopereze cu alti copii de varsta lor. Ei invata sa imparta si sa vorbeasca pe rand. Este deosebit de important pentru copiii care nu au frati acasa.

Datele arata ca copiii care participa la educatia timpurie au performante mai bune atunci cand ajung la scoala.

Copiii care au avut acces la gradinita inainte de a incepe scoala au rezultate mai bune la matematica si lectura. Exista o corelatie directa intre performanta insuficienta la scoala si copiii care au stat acasa cu parintii.

Un studiu a aratat ca educatia timpurie a copilariei duce la o sansa mai mica de plasare in educatie speciala. De asemenea, creste sansele de a absolvi liceul. Educatia oferita de teddybar.ro prin programele sale de pre school si after school are ca scop instruirea acestora, insa nu este vorba despre alfabetizarea oamenilor, ci despre integrarea acestora intr-un sistem, in care vor deveni membri functionali si rationali.

Alte studii au dat rezultate similare in ceea ce priveste performanta academica si ratele de absolvire. Un alt studiu a aratat ca ratele de absolvire au fost de 80 la suta pentru copiii care au urmat cursurile prescolare. Rata de absolvire a fost de doar 60 la suta pentru acei copii care nu au avut ocazia sa mearga la gradinita.

Unul dintre beneficiile semnificative ale educatiei timpurii este ca ea creeaza o dragoste pentru invatare care dureaza cu mult peste anii prescolari.

In perioada prescolara, lectiile pentru copii sunt prezentate ca jocuri si activitati distractive. Ei descopera toate aceste lucruri noi despre lumea in care traiesc. Exista, de asemenea, muzica, arta si jucarii interesante la care nu au acces acasa.

Aceste expuneri timpurii ii inspira pe copii sa doreasca sa afle mai multe. Ei dezvolta o pasiune pentru cunoastere care le va folosi toata viata. Cand copiii participa la programe prescolare, experimenteaza o multime de situatii pozitive. Ei au, de asemenea, interactiuni pozitive cu profesorii si colegii lor.

Aceste interactiuni timpurii construiesc stima de sine a copiilor la o varsta frageda. Aceasta incredere ii va purta pe tot parcursul vietii.

Programele gardinitelor, precum Teddy Bar, lucreaza cu fiecare familie pentru a construi stima de sine a copilului vostru intr-un mediu pozitiv si iubitor. Odata ce copiii incep scoala, unul dintre cele mai importante lucruri de care au nevoie pentru a reusi este sa aiba o capacitate de concentrare dezvoltata. Daca copilul  are probleme in a se concentra la scoala, va avea dificultati sa tina pasul si sa rateze informatii importante.

Durata de atentie este o problema dificila pentru multi parinti, mai ales cand traiesc in era digitala. Copiii au nevoie de ajutorul parintilor si al profesorilor lor pentru a-i ajuta sa lucreze la concentrare.

Programele de educatie timpurie functioneaza pe intervalele de atentie ca parte a procesului lor de invatare. La prescolari, copiii incep sa inteleaga cand este timpul sa lucreze si cand este timpul sa se joace.

Unii parinti cred ca, daca copilul lor se poate concentra in timp ce se uita la televizor pentru o lunga perioada de timp, nu au probleme de concentrare. Aceasta conceptie gresita este comuna in randul parintilor.

Adevarul este ca timpul petrecut in fata unui ecran poate scurta intervalele de atentie. Vizionarea la televizor nu necesita concentrare. Copiii nu sunt implicati in programul de televiziune si este o activitate pasiva. Socializarea intr-o gradinita, in schimb, ofera mult mai mult si cei mici nu vor sta mult in fata televisorului.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here