Sfaturi pentru a-i invata pe copii sa consume responsabil

0
3366

Putem vedea din ce in ce mai des mai ales de sarbatori, copii ingropati in munti de jucarii sau de alte cadouri. Adevarul este ca traim intr-o societate de consum si ca datoria noastra este sa incurajam copiii sa consume responsabil.

Care sunt sfaturile de care sa tii cont pentru a-i invata sa consume responsabil?

Reduceti consumul la domiciliu. Sa stinga lumina atunci cand ies dintr-o incapere, sa inchida robinetul atunci cand se spala pe dinti sau sa faca ds mai degraba decat baie…. Sunt obiceiuri simple pe care copiii le pot invata. Astfel, consumul responsabil de resurse este incurajat.

Invata-i pe copii despre reciclare. Sa ii inveti pe copii mai multe despre reciclare este esential. Este un lucru care se invata si la scoli, dar care trebuie sa fie incurajat si intarit in familie.

Este important de asemenea sa te obisnuiesti sa gandesti inainte de a consuma. De fiecare data cand un copil vrea o jucarie sau se agata de o papusa de exemplu, cel mai bine ar fi sa il inveti sa se gandeasca la ce o va folosi si daca mai are deja ceva similar. Intrebari care ii vor ajuta pe copii sa nu faca cumparaturi compulsive.

Nu ceda capriciilor. Parintii trebuie sa fie cel mai bun exemplu si un ghid atunci cand vine vorba despre educatie. Dar si despre consumul responsabil. Din acest motiv, trebuie sa fie cat mai clari atunci cand vine vorba despre valorile ce trebuie sa fie transmise copiilor. Dar trebuie sa fie si fermi pe pozitie atunci cand vine vorba despre acestea.

Este foarte tentant sa cedezi unor capricii atunci cand face crize in public, dar daca se considera ca anumite achizitii nu sunt necesare, trebuie sa se fixeze anumite limite si sa nu se incurajeze aceste comportamente.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here