O eleva de la Gheorghe Lazar a decedat din cauza meningitei

0
4539

Eleva in varsta de 18 ani de la liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti diagnosticata cu meningita a decedat joi dupa-amiaza la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals. Acest caz de meningita fulminanta a fost confirmat ieri de catre DSP la liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti. Meningita este o afectiune deosebit de contagioasa. Elevii liceului care au intrat in contact direct cu tanara de 18 ani au primit deja tratament profilactic cu antibiotic iar pe parcursul zilei de azi se face dezinfectie totala, cursurile fiind suspendate.

DSP a primit o informare cu privire la un caz de meningita meningococica fulminanta la liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti ieri dimineata. Medicii s-au deplasat la liceu pentru a masuri si pentru a declansa o ancheta epidemiologica. Primele masuri constau in administrarea de tratament profilactic tuturor persoanelor care aunintrat in contact direct cu tanara. In plus, s-au luat si extrudate faringiene.

Elevii a doua clase din cadrul liceului si 10 profesori au intrat in contact cu tanara diagnosticata cu meningita care a decedat joi. Inspectorii DSP au intervenit imediat ce au fost informati ca la Institutul Matei Bals este internata o pacienta diagnosticata cu meningita meningococica, afectiune care din pacate a dus la decesul acesteia. Aceasta infectie se transmite pe cale aeriana doar in cazul unui contact extrem de apropiat cu o persoana bolnava sau purtatoare. Microorganismul nu este rezistent in mediul extern, este deosebit de sensibil la uscaciune si la variatiile de temperatura. In unele cazuri mai rare apare o forma fulminanta a bolii cu o rata destul de mare de deces. Doar cei care au intrat in contact apropiat cu persoana infectata sunt testati si li se administreaza profilactic doza unica de antibiotic.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here