Un deputat PNL propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Sunt armate de politruci

0
3978

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, că va cere Biroului Politic la PNL să susţină desfiinţarea inspectoratelor şcolare, afirmând că sunt ”armate de politruci” care ”îngroapă învăţământul”, precizând că i-au fost transmise procese verbale potrivit cărora sute de şcoli vor fi închise.

„Astăzi voi propune colegilor mei din Biroul Executiv (…) să desfiinţăm inspectoratele şcolare. Foarte mulţi profesori ne-au scris. Ei îşi mănâncă nervii la catedră, îşi fac treaba foarte bine, iar în inspectorate stau armate de politruci, toţi numiţi politic, care în loc să ajute învătâmântul judeţean, îl încurcă şi îngroapă”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, potrivit Mediafax.

Florin Roman a afirmat că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, „minte de îngheaţă apele”.

„Ministrul Genunche a scos din circuit primari şi operatori, a lăsat doar directorii de şcoli care sunt chemaţi la inspectorate şi sunt ameninţaţi să reducă costurile altfel vor pleca acasă. Printre măsurile propuse de inspectorate se numără desfiinţarea totală a unităţilor şcolare, desfiinţarea parţială a ciclului primar sau gimnazial, neprimirea dosarelor de gradaţii de merit şi alte măsuri pentru reducerea costurilor”, a spus deputatul PNL.

Roman a spus că primăriile şi consiliile locale pot face o propunere, însă, nicio măsură nu poate fi luată fără avizul inspectoratului şcolar judeţean.

„Sunt sute de procese verbale cu propuneri ale consiliilor de administraţie, care sunt publice, (..), iar această încercare neruşinată de a arunca vina pe primari este o minciună patentată a domnului ministrul Liviu Marian Pop Genunche”, a spus Roman.

Liberalul a precizat că inspectoratele şcolare transmit propunerile către Ministerul Educaţiei Naţionale, care le avizează şi aprobă cifrele naţionale de şcolarizare prin HG.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, la Târgu Jiu, că declaraţia deputatului PNL Florin Roman, care a spus că majoritatea PSD şi ALDE se pregăteşte să închidă în jur de 1.000 de şcoli, este o minciună. Pop crede că deputatul liberal „vrea să iasă în evidenţă”.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here