Reincarcarea sau inlocuirea cartuselor de imprimanta? Care este mai avantajoasa?

0
2091
Reincarcarea sau inlocuirea cartuselor de imprimanta Care este mai avantajoasa

Cu toate ca pretul unei imprimante este unul accesibil, pretul consumabilelor unui astfel de echipament, mai ales cand este vobra despre cartuse de imprimanta, este destul de mare. Motiv pentru care multi oameni aleg reincarcarea cartuselor in defavoarea inlocuirii acestora cu unele noi, originale.

Totusi, este afectata calitatea rezultatului final, adica al printurilor, de aceasta solutie de incarcare a cartuselor de imprimanta? Acest lucru poate fi aflat in continuarea articolului, unde se vorbeste si despre avantajele si dezavantajele celor doua solutii.

Care este calitatea imprimarii dupa reumplerea cartusului?

Pentru momentul in care cartusul unei imprimante s-a golit, exista mai multe solutii, de la inlocuirea lui cu un alt cartus original sau cu unul compatibil, pana la reincarcarea cartusului golit. Evident, cea mai ieftina solutie de moment este cea de reincarcare, insa aceasta poate duce, in timp, la defectarea imprimantei, precum si la pierderea garantiei tehnice.

De asemenea, si calitatea imprimarii poate fi influentata de aceasta solutie, mai ales de calitatea tusului utilizat pentru reincarcare. De cele mai multe ori, cerneala utilizata pentru reumplerea cartusului de imprimanta este de o calitate mai slaba decat cea din cartusul original.

Aceasta calitate slaba poate duce la intinare tusului, intinderea pe pagina, uscarea mai lenta, stergerea in timp. In plus, daca se usuca prea repede in cartus, in timp poate duce si la deteriorarea capului de scriere al imprimantei. Astfel ca, peste o perioada de timp se poate dovedi ca a fost, in realitate, o solutie destul de costisitoare.

Diferenta dintre cartusele originale, cele compatibile si kiturile de reumplere

In general, pretul unei imprimante este unul destul de mic – porneste de la 150 de lei in cazul imprimantelor inkjet si de la 250, in cazul celor cu laser – insa pretul unor cartuse de imprimanta originale poate fi chiar si mai mult de jumatate din pretul initial al imprimantei.

De aceea, foarte multi oameni cauta solutii mai ieftine pentru momentul in care se goleste un cartus al imprimantei, mai ales ca cele care vin din fabrica au, de obicei, o cantitate foarte mica. In consecinta, acestia au la alegere fie inlocuirea cartusului original cu unul compatibil, fie reincarcarea acestuia cu ajutorul unui kit special.

In cazul cartuselor compatibile, pe langa pretul mai accesibili, oamenii ar trebui sa fie foarte atenti cand le aleg atat pentru a alege cartuse care se potrivesc modelului de imprimanta pe care il detin, cat si pentru a observa cantitate de cerneala pe care o contine, astfel incat pretul sa fie cu adevarat avantajos.

In ceea ce priveste kiturile de reumplere a cartuselor de imprimanta, acestea au un pret foarte bun, permitand reumplerea unui cartus de mai multe ori, fiind garantate pentru 2000- 3000 de pagini.
De asemenea, exista si anumite centre in care se pot reincarca aceste cartuse, insa acestea nu pot fi considerate autorizate deoarece, desi nu exista vreo reglementare care sa interzica reincarcarea cartuselor de imprimanta, din punct de vedere moral nu este corect fiind ca se elimina o sursa de venit a producatorului de imprimanta.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here