Saci vidat haine: tipuri, dimensiuni si avantaje

0
26163
saci de vidat haine

Vreti sa pastrati hainele si lucrurile voluminoase, cum ar fi paturile sau pilotele, protejate de praf, murdarie si umiditate? Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu ajutoul sacilor de vidat. Acestia pot fi etansati ermetic si chiar pot reduce volumul textilelor cu pana la 75%, astfel incat acestea sa poata fi depozitate in siguranta si astfel sa puteti economisi spatiu. Va intrebati cum sa alegeti cei mai bun saci vidat haine si care sunt avantajele lor? Va oferim raspunsul la aceasta intrebari mai jos.

Ce tipuri de saci vidat haine putem alege

Exista diferite tipuri de saci vidat haine, care se diferentiaza mai presus de toate cu privire la originea vidului.

  1. Saci vidat haine cu supapa pentru aspirator

Aceasta este varianta clasica si, in acelasi timp, cea mai simpla. Tubul din aspirator este pur si simplu introdus in supapa sacului, aspiratorul este ulterior pornit, iar aerul este expulzat din sac in cateva secunde. Marele avantaj il reprezinta generarea simpla a vidului in sac, care este in intregime fara efort. In functie de producator, exista modele pentru aspiratoare in diverse dimensiuni.

  1. Saci vidat haine fara aspirator

Pentru a scoate aerul din acesti saci vidat haine, sacii sunt umpluti pur si simplu. In timp ce sunt rulati, aerul trece printr-o supapa spre exterior, dar nu poate intra inapoi. In afara de o forta care nu trebuie subestimata, nu mai sunt necesare ajutoare suplimentare. Sacii de vidat fara aspirator, sunt predestinati in special pentru calatorii, acestia fiind de obicei mai mici decat sacii clasici de vidat.

  1. Saci vidat haine cu pompa

Acestia reprezinta o alta alternativa, in care aerul este aspirat din interior prin intermediul unei pompe de ventilare. Desi manipularea si operatiunea este un pic mai complexa, in termeni de eficacitate, sacii de vidat cu pompa sunt pe primul loc. Deoarece pompa este usoara si compacta, puteti utiliza aceste modele foarte bine si atunci cand calatoriti. Un punct slab este atunci cand sunt folositi saci mai mari pentru a putea stoca haine de schi, jachete de iarna sau paturi, pentru ca aici pomparea aerul este destul de obositoare. Dar, deoarece cei mai multi saci vidat haine sunt, de asemenea, potriviti si pentru aspirator, acest dezavantaj poate fi oarecum neglijat.

Ce avantaje ofera acesti saci vidat haine?

Exista o serie intreaga de argumente prin care achizitionarea unui sac de vidat este o investitie buna. Exista o varietate de pareri despre saci de vidat haine, de aceea va oferim cele mai importante avantaje pentru a va putea face propria parere:

– Articolele de imbracaminte voluminoase pot fi stocate pentru a economisi spatiu (pana la 75% spatiu)
– Lucrurile sunt protejate de miros, praf, umezeala, mucegai, molii, etc.
– Cei mai buni saci vidat haine, in special cei de calitate, sunt reutilizabili
– Sunt disponibili in diferite dimensiuni (exista ceva pentru fiecare cerinta)
– Sacii de vidat pot fi depozitati in subsol, mansarda sau in pod

Ca dezavantaj, sacul poate fi deteriorat de obiecte ascutite, de aceea este recomandat sa nu depozitati obiecte cu margini ascutite care ar putea perfora sacul.

Ce dimensiuni de saci vidat haine exista

Marimea sacului de vidat este criteriul decisiv atunci cand alegeti. La urma urmei, ce rost are daca alegeti cei mai buni saci de vidat, daca se dovedesc a fi prea mici? In comert, sacii de vidat sunt oferiti in diferite dimensiuni, astfel incat sa poata fi adaptati la nevoile tuturor. Va vom arata care dintre dimensiunile sacilor de vidat sunt cele mai bune in functie de necesitati.

Pentru pastrarea unor articole deosebit de voluminoase si de dimensiuni mai mari, cum ar fi paturi, pilote, perne, plapumi, etc., intr-un mod care sa economiseasca spatiu, ar trebui sa cumparati un sac intr-o marime extra mare sau jumbo. Dimensiunea minima recomandata este de 80 x 100 cm. Deci, pernele cu dimensiuni de 80 x 80 cm si paturile pliate sunt, de asemenea, potrivite. Este important ca sacul sa fie prevazut cu o supapa pentru utilizarea unui aspirator . Ar trebui sa va abtineti de la modelele cu pompa, deoarece eliminarea aerului este foarte intensa si obositoare.

Sacii de vidat cu dimensiunea de 70 x 120 cm sunt predestinati pentru ambalarea hainelor de iarna, a jachetelor din puf sau a articolelor pentru sporturi de iarna.

Pentru a stoca hainele sezoniere si rareori folosite, pentru a economisi spatiu, trebuie sa optati pentru saci vidat haine cu dimensiunea de 60 x 80 cm. Aici pot fi usor stocate pulovere sau tricouri, etc., astfel incat acestea sa fie cel mai bine asezate in sac.

Cu toate acestea, pentru costume sau pentru rochia de seara delicata, este de preferat o dimensiune a sacului de 70 x 145 cm. In plus, ar trebui sa acordati atentie sacilor de vidat care sunt prevazuti cu un carlig pentru agatat, perfecti pentru a fi suspendati in dulap.

Sacii mici, de 40 x 60 cm, pe de alta parte, sunt recomandati pentru depozitarea sau transportul articolelor de toaleta in timp ce calatoriti.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here