Un animal de companie atenueaza depresia si singuratatea dupa pierderea unui partener de viata

0
2958

Ce poate fi mai potrivit decat un animal de companie pentru a elimina izolarea si depresia cauzate de pierderea partenerului de viata? In orice caz, acest lucru este sugerat de un nou studiu american efectuat recent.

Se pare ca depresia si singuratatea vin la pachet cu batranetea, ceea ce afecteaza sanatatea celor care le cad victime. Astfel, unii cercetatori incearca sa gaseasca solutii concrete pentru a le combate si pentru a imbunatati astfel starea de sanatate a persoanelor in varsta.

In acest domeniu, se pare ca a detine un animal de companie este un veritabil plus. Un studiu nou efectuat de Florida State University (Statele Unite ale Americii) a publicat recent in revista The Gerontologist un studiu din care reiese faptul ca a fi in compania unui animal dupa pierderea partenerului de viata ar putea reduce semnificativ sentimentele depresive si singuratatea.

Acest studiu a fost efectuat asupra unui numar de 20 000 de americani. Participantii au avut intre 50-60 de ani si si-au pierdut recent partenerul de viata. Au constat ca, chiar daca toate vaduvele si toti vaduvii manifestau simptome depresive si de izolare importante, acestea erau si mai mari la persoanele care nu detineau un animal domestic. Este absolut normal ca dupa o pierdere sa avem parte de un episod depresiv insa, in general, suntem in masura sa ne adaptam acestei pierderi odata cu trecerea timpului. Animalele domestice ar putea sa ii ajute pe oameni sa evite consecintele negative ale singuratatii dupa pierderea unui apropiat. Adesea,  relatia pe care o avem cu partenerul de viata este cea mai intima relatie, o relatie in care este implicat e-ul cel mai profund. Astfel, pierderea acesteia inseamna pierderea sensului vietii ceea ce poate fi devastator. Un animal domestic poate deci compensa acest gen de sentimente.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here