Clubul Juventus Torino a fost exclus din urmatorul sezon european

0
3111

Juventus nu va juca in Europa in urmatorul sezon. Interdictia vine dupa ce clubul a fost gasit vinovat de  nerespectarea fair-play-ului financiar.

Organismul de control Financiar al UEFA a deschis o ancheta in cazul Juventus in luna decembrie. Scandalul a izbucnit cand a iesit la iveala faptul ca Juventus a umflat, intentionat, sumele de transferuri si imprumuturi, pentru a se conforma restrictiilor financiare UEFA, care interzic cluburilor sa cheltuiasca mai mult decat castiga.

In afara de interdictia de a evolua in cea de-a treia cupa europeana –  sezonul 2023-2024 al competitiei Europa Conference League – echipa torineza a primit si o amendă de 20 de milioane de euro, din care insa va plati doar jumătate.

Initial, clubul a fost penalizat cu 15 puncte in campionatul italian, apoi pedeapsa a fost suspendata, apoi reinstituita, insa doar cu 10 puncte in minus. Cu toate acestea, Juventus  tot nu a reusit sa se califice in Liga Campionilor UEFA.

In urma deciziei UEFA, Fiorentina, ocupanta locului 8 in editia trecuta a campionatului italian, va urca pe locul lasat liber de Juventus Torino in Europa Champions League.

Juventus si-a sustinut nevinovatia si a anuntat ca nu e de acord cu decizia UEFA, dar a precizat ca nu va face recurs.

Amenda si pentru Chelsea

Clubul englez Chelsea Londra a primit si el o amendă în valoare de 10 milioane de euro. UEFA, prin organul sau de control financiara, a ajuns la concluzia ca Chelsea a furnizat informatii financiare incomplete in perioada in care a fost patronat de miliardarul rus Roman Abramovici.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here