Zeci de mii marfuri fake au fost confiscate la Calafat

0
3315

Bunuri susceptibile a fi contrafacute au o valoare de peste 10.000.000 lei. Ele au fost depistate la Calafat, de agentii de frontiera, anunta politia romana.

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, in urma unor controale efectuate asupra unor ansambluri rutiere, 20.210 bunuri contrafacute. Toate marfurile purtau insemnele si logo-urile unor firme cunoscute. Politistii de frontiera au avut suspiciuni ca articolele sunt fake-uri si s-a dovedit ca au avut dreptate. Daca ar fi fost comercializate si ar fi ajuns pe piata, ca produse de marca, acestea ar fi valorat 10.105.000 lei.

In decurs de 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra in tara, doi cetateni romani si un cetatean bulgar, care se aflau la volanul unor ansambluri rutiere. Conform documentelor prezentate, soferii transportau marfa in regim de coletarie, pe ruta Romania–Bulgaria–Slovacia.

Cu ocazia efectuarii controlului mijloacelor de transport, politistii de frontiera au descoperit, in compartimentele de marfa ale acestora, in total 17 paleti pe care se aflau mai multe cutii de carton ce contineau articole vestimentare, incaltaminte, marochinarie si flacoane de parfum.

In urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totala de 20.210 bunuri contrafacute, toate purtand insemnele unor marci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafacute, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienta.

Bunurile, in valoare de 10.105.000 lei daca ar fi fost comercializate ca produse de marca, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In prezent, fata de cei trei soferi se efectueaza cercetari, pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, urmand ca la finalizarea acestora sa fie propuse solutii legale prin unitatea de parchet.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here