Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală

0
4496

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit marți, la Palatul Cotroceni, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Vicepreședintele Regional pentru Europa şi Asia Centrală, domnul Cyril Muller.

Discuțiile purtate în cadrul întrevederii au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Țară pentru România, precum și modalitățile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023, informează Administrația Prezidențială.

În cadrul discuțiilor a fost evidențiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investițiilor publice în infrastructură, se mai arată în comunicatul Președinției.

Agenda întâlnirii a inclus și tema educației, prilej cu care Preşedintele României a accentuat importanța sistemului educațional și nevoia de îmbunătățire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigențelor viitoare ale unei economii competitive și dinamice.De asemenea, au fost abordate și evoluțiile economice recente din țara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri, dar să şi poată face față unor potențiale riscuri.

La finalul dialogului, Klaus Iohannis și Cyril Muller au reafirmat importanța parteneriatului dintre România şi Banca Mondială în ceea ce privește continuarea reformelor și consolidarea progreselor pe care țara noastră le-a făcut în anumite domenii.

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here