Regina Elizabeth a-II-a si-a anuntat succesorul

0
5253

Viitorul sef de la Commonwealth este printul Charles, aceasta este vestea anuntata cu surle si trambite vineri. Printul Charles o va succeda pe Regina Marii Britanii si va lua in primire acest titlu onorific. Elizabeth a-II-a a urcat pe tron dupa moartea tatalui sau, regele George VI, in 1952.

Drept urmare, dupa cum toti s-au asteptat, printul Charles este cel care o va succeda pe mama sa Elizabeth a –II-a, va deveni conducatorul Commonwealth. Viitorul sef al Commomwealth, o functie simbolica ii apartine altetei sale printului Charles, s-a scris intr-o declaratie publicata in urma unor discutii care au avut loc la castelul Windsor, in apropiere de Londra.

Continuitate. Elizabeth, care va implini 92 de ani sambata, si-a exprimat dorinta joi ca fiul sau mai mare sa devina succesorul sau. Aceasta a declarat ca isi doreste cu sinceritate ca Commonwealth sa continue sa ofere stabiliatate pentru generatiile viitoare. Elizabeth este regina din anul 1952. Commonwealth regrupeaza 53 de tari colonizate de catre Regatul Unit. Mai multi conducatori si-au exprimat in mod public sustinerea pentru printul Charles.

Theresa May, primul ministru britanic a declarat ca Charles este un mandru partizan al Commonwealth de mai bine de patru decenii si ca este just ca el sa fie cel care continua opera mamei sale.

Cu toate acestea, nu toti sunt incantati de faptul ca printul Charles este succesorul reginei Elizabeth a-II-a. Jeremy Corbyn a contestat aceasta alegere. O jurnalista britanica, Anita Sethi si-a pus mai multe intrebari cu privire la pertinenta acestei alegeri dupa ce a avut o discutie „socanta” cu printul Charles. Acesta din urma a fost surprins sa afle ca aceasta femeie, descendenta unor indieni, este originara din Manchester declarand ca nu pare. Anita s-a simtit umilita in urma acestei discutii insa stie ca acuzatiile de rasism nu sunt noi in cadrul casei regale, printul Philip fiind cunoscut pentru comentariile sale rasiste.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here