Trump acuză CNN de defăimare

0
2652

Fostul preşedinte american Donald Trump a depus luni o plângere împotriva CNN, acuzând canalul de ştiri că îl defăimează deoarece se teme că va candida din nou la preşedinţie în 2024 şi pretinzând despăgubiri de 475 de milioane de dolari, notează AFP.

CNN, unul din principalele canale de televiziune din Statele Unite, „a căutat să-şi folosească imensa influenţă – presupusă ca o sursă de informare +de încredere+ – pentru a-l defăima pe reclamant în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic”, potrivit textul plângerii depuse în Florida.

„Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la preşedinţie în 2024”, potrivit aceleiaşi surse.

Donald Trump cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

Pe tot parcursul mandatului său, fostul preşedinte republican a avut o relaţie oribilă cu marile media precum CNN şi New York Times, pe care le-a numit media „fake news”. În mod regulat, el s-a dezlănţuit împotriva lor pe Twitter, de unde între timp a fost interzis, reaminteşte AFP.

Unii membri ai fostei administraţii a lui Donald Trump nu au predat nici până în ziua de azi documentele care în mod legal sunt proprietatea statului, informează o scrisoare a Arhivelor Naţionale Americane adresată Congresului şi dată publicităţii de mass-media americane, transmite duminică AFP.

Scrisoarea este semnată de arhivista-şef interimară Debra Steidel Wall şi este adresată parlamentarei democrate Carolyn Maloney, care conduce o comisie parlamentară de anchetă.

Scrisoarea, datată 30 septembrie, nu precizează numele membrilor Casei Albe implicaţi, însă afirmă cu unii dintre ei au folosit conturi private de mesagerie electronică în cadrul activităţilor lor oficiale, fără a transmite aceste mesaje Arhivelor Naţionale, după cum cere legislaţia americană.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here