Cine este Rivian, constructorul de automobile care l-a condus pe Jeff Bezos la racheta?

0
2244

Cu totii ne amintim data de 23 aprilie, atunci cand Thomas Pequet si echipajul sau s-au indreptat spre capsula Crew Dragon si au facut acest lucru cu Tesla Model X. Musk dirijeaza SpaceX si Tesla, toata lumea stie acest lucru.

Pe data de 20 iulie, in timp ce Jeff Bezos si fratele sau impreuna cu alti doi pasageri au efectuat primul zbor turistic, s-au indreptat spre locul de pornire cu ajutorul unui vehicul misterios. Este vorba despre un SUV cu un design extrem de modern care apartine constructorului Rivian.

Aceasta societate americana este adesea considerata drept un Tesla-killer, mai ales in privinta SUV-urilor si pick-up-urilor. In urma prezentarii cybertruck-ului de catre Tesla, Rivian a schimba preturile la masinile sale.

Fondata in anul 2009, compania Rivian este specializata in conceperea masinilor utilitare electrice. Cu o valoare estimata la 27 de miliarde de dolari la inceput de an, aceasta companie se poate baza pe sustinerea a numerosi actionari precum T.Rowe Price, Ford sau Amazon. Gigantul american fondat de Jeff Bezos a investit peste 700 de milioane de dolari in marca Rivian si a comandat numai putin de 100 000 de camionete electrice pentru a le adauga flotei de livrari Amazon.

La fel ca Tesla, Rivian face parte din Zero Emissions Transportation Association alaturi de Uber, Lucid Motor si alte 24 de companii. Principalul obiectiv al ZETA este acela ca vanzarile de noi masini electrice sa reprezinte 100% din vanzari pana in anul 2030.

Putem considera decizia lui Jeff Bezos de a urca la bordul unui Rivian pentru a ajunge la New Shepard drept una logica. Si Elon Musk are obiceiul de a amesteca diferitele societati. In mai 2020 am putut observa un Tesla Cybertruck inaugurand un tunel sub Los Angeles conceput de The Boring Company, o alta societate fondata de Elon Musk. De notat este ca Elon Musk se intelege bine cu Richard Branson insa relatiile sunt mai complicate cu Jeff Bezos.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here