Prajitura Televizor

0
4386

 

Ingrediente:

Pentru doua foi:

-100g de zahar;

-100g de unt ;

-6 linguri de lapte ;

– 35g de cacao ;

– 2 oua ;

– o lingurita de amoniac ;

– o lingura de otet ;

– 450g de faina ;

Blat pandispan

-8 oua ;

– 1 praf de sare ;

– 250g de zahar ;

-8 linguri de ulei ;

– esenta de vanilie ;

– 300g de faina ;

– un plic de praf de copt ;

Pentru crema 

  • 2 oua ;
  • 250g zahar ;
  • esenta de vanilie ;
  • 250g faina ;
  • un litru de lapte ;
  • 100g de unt ;

Pentru glazura

  • 200g de ciocolata cu lapte ;
  • 4-5 linguri de lapte ;

 

Mod de preparare

Pentru foi. Se pun intr-un castron zaharul, untul, laptele, cacaua, amoniacul stins cu putina faina si otet, ouale. Amestecam toate ingredientele si adaugam faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Dam drumul la cuptor pentru a se incalzi. Impartim aluatul in doua si se intinde o foaie pe o tava cu ajutorul unui sucitor. Introducem tava la cuptor pana cand se coace foaia dupa care se procedeaza la fel si cu ce-a de-a doua parte de aluat.

Pentru pandispan. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si mixam pana cand devin ca o bezea. Adaugam galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si continuam sa mixam. Adaugam faina treptat si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei spatule din silicon. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se introduce aluatul in tava pana cand blatul se rumeneste.

Pentru crema. Punem un vas cu apa la foc. Intr-un alt vas se pun zaharul, ouale, faina, laptele si esenta de vanilie si mixam. Adaugam untul taiat bucatele. Amestecam pana cand compozitia se ingroasa.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here