Au murit cei mai cunoscuți gemeni din Franța

0
3723

Fraţii Bogdanoff, cei mai faimoşi gemeni din Franţa, cunoscuţi pentru că au lansat primul program de televiziune dedicat domeniului ştiinţifico-fantastic din Hexagon, au murit la şase zile diferenţă, la vârsta de 72 de ani, informează EFE.

Cei doi au fost internaţi pe 15 decembrie la spitalul Georges Pompidou din Paris. Primul, Grichka, a murit pe 28 decembrie, iar Igor luni.

Deşi familia nu a vrut să comenteze cauza deceselor, anturajul lor a asigurat presa că niciunul nu era vaccinat anti-COVID-19 şi când Grichka a murit, după câteva zile de comă, decesul a fost pus pe seama coronavirusului.

Potrivit postului BFM TV, aceştia nu erau anti-vaccinişti, dar au considerat că sunt într-o formă fizică bună şi că nu fac parte din grupul persoanelor vulnerabile, care ar trebui să se imunizeze.

Gemenii, descendenţi ai aristocraţiei austriece, au devenit faimoşi în Franţa în calitate de gazde ale programului de science fiction ‘Temps X’, difuzat între 1979 şi 1987.

Igor şi Grichka, care la emisiunea respectivă purtau salopete argintii, ieşeau în evidenţă şi prin trăsăturile faciale distinctive, cu bărbie şi pomeţi proeminenţi.

În pofida unei transformări evidente a chipului de-a lungul anilor, ambii au negat că ar fi recurs la operaţii estetice sau că ar suferi de acromegalie.

Au fost doctori în fizică şi matematică, scriitori şi figuri de marcă în domeniul popularizării ştiinţei, deşi o parte a comunităţii ştiinţifice le-a criticat activitatea şi valoarea acesteia.

Gemenii Bogdanoff au realizat alte două emisiuni de televiziune, ‘Rayons X’, din 2002 până în 2007, şi ‘A deux pas du futur’, între 2010 şi 2011, şi s-au apărat de critici susţinând că unii experţi nu sunt în stare să accepte puncte de vedere mai puţin obişnuite.

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here