Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon: Unirea cu România înseamnă «război civil»

0
4131

Unirea cu România pentru care militează o parte din cetățenii Republicii Moldova înseamnă ”război civil”, a declarat Igor Dodon, la o emisiune difuzată la postul de televiziune NTV Moldova.

Dodon susține că va folosi toate căile legale pentru a nu permite lichidarea statalității Republicii Moldova, relatează deschide.md.

„Poate cineva intenționat provoacă acest lucru? Poate celor de la guvernare le este convenabil un astfel de scenariu? Pentru că ei înțeleg că pierd alegerile în toamnă și poate ar vrea să destabilizeze situația. Trebuie să fim foarte atenți. Noi examinăm foarte detaliat acest lucru”, a afirmat președintele Republicii Moldova.

Pentru soluționarea problemei unionismului pe cale democratică, Dodon propune organizarea unui referendum în cadrul căruia cetățenii să fie întrebați ce-și doresc.

„Clar că majoritatea covârșitoare va fi pentru păstrarea statalității, dar să punem punct odată la subiectul acesta. Dar ei nu vor accepta un astfel de referendum”, a spus președintele Republicii Moldova.

Referitor la faptul că actualul Guvern de la Chișinău vrea să introducă în Constituție vectorul de integrare europeană a Republicii Moldova, Igor Dodon a menționat că aceasta nu este altceva decât o acțiune de PR.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here